Jump to content
Server time: 2018-02-18, 22:20

  • 0
Sign in to follow this  
Yuval

Frame freezes

Question

Describe the issue:

My game freezes, on other people screen's it seems like i am teleporting when this happens, and it happens every odd 5 seconds or so.

Is the problem reproducible, ie can you re-create it on demand?

It just happens, so not really

Time, server and location of this occurring?

Everywhere

How long have you had this problem?

since patch

What have you done to fix this already?

change settings, resolution, view distance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

47 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Yeah it's somewhat sorted, it's not as common right now but still happens sometimes

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Guest

Yeah it's somewhat sorted, it's not as common right now but still happens sometimes

What did you do to fix it up? I know it's not totally fixed, so I don't see a reason to solve it, but what you tried we could take that info and help you out a bit more. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Origin.... was downloading. Not anymore.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Origin.... was downloading. Not anymore.

*Raises his fist* Damn you Battlefield 4!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Guest

Origin.... was downloading. Not anymore.

:P

Make sure all browsers and downloads are off/inactive. Could also go to Task Manager and shut down un-needed processes, maybe that'll help a bit more. When I had a really bad PC, that's what I did and it helped me somewhat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Just going to say that this still happens, less but again, it's kind of unplayable when for 4 seconds your gave freezes, while being chased by zombies.

Is anyone else experiencing this issue? I'd like to know if it's just me or others

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Lag like this happens to me from time to time.

As some have said, the teleporting symptom is usually to do with latency issues... However, frame lag clientside is also a common cause for this.

ARMA is funny in that in considers the client to always be right... Meaning, if the client tells the servers that it is in a certain place, the server will put you in that place for everyone else.

So when it comes to frame lag and you move slow as hell, you also aren't moving as fast on the server.

In most games, they have it the other way around and when you get frame lag, you'll get a sudden boost of speed afterwards so your client catches back up with the server.

But anyway, lag like this just happens. It's almost always some performance issue, be it graphical, logical, or your hardware throttling.


The reasons above are also why hackers use to be able to teleport around so easily. They didn't have to access server files to move themselves, they just moved themselves on their own client and the server didn't care.

Now-a-days though all the antihack has caught on and will kick you if you move too far too quickly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Guest
FIXED! I went here and downloaded the latest battleeye dll. Went to the installation folder on steam, replaced the dll that was there and bingo - runs like a dream. I have racked everything up to ULTRA and it's smooth as you like.

Taken from DayZ Reddit forum. Source.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Have you managed to try Caribs solution in post #35?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Once i get online i will.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Guest

You've gotten online, Yuval? Anything changed?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Not really, i still have freezes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I've had this same exact problem the last time I played (like 4 or so days ago). Seems to happen either when I A. tab out to do something then tab back in or B. Stay in game for a long time. Doesn't happen within the first hour or so, but after a while of playing it starts back up. Tried changing video settings, closing uneeded shit, nothing. Only thing that helps is restarting my game entirely so I can have another hour of non-choppy gameplay :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

How are you doing?

Have you found a solution that works, has it stopped or are you still encountering this issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Still having the issue. Just mark it as solved

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

/solving upon request of OP.

its a shame that we couldn't find the answer to your problem, leaving it open so people can post if they know the answer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×