Jump to content
Server time: 2017-08-19, 01:33

  • 0
Sign in to follow this  
c0rv1n

Problem with launcher

Question

c0rv1n    0

Question:

The DayZRP launcher detected my A2 directory inside of the A2 OA folder.

I think that fucks stuff up and I cannot join the RP servers. So can anyone tell me what's wrong or give a solution?.

IS the problem on the Mod, Epoch or Standalone: DayZRP mod

Does this problem occur on other publuc DayZ/Arma/SA servers as well: No

How long have you had this problem: Since today

What have you done to fix this already: Tried reinstalling the launcher, checked arma 2 /OA file integrety

[attachment=1043]

Share this post


Link to post
Share on other sites

27 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Drogur    0

Is the ArmA2 installation inside ArmA2 OA folder really?

If not, manually specify installation location, this under About menu in the launcher.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
c0rv1n    0

manually specify installation location does not work

And it is not supposed to locate the A2 directory in the OA folder. They should be seperate

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Drogur    0

manually specify installation location does not work

And it is not supposed to locate the A2 directory in the OA folder. They should be seperate

You are right, Launcher is not supposed to do that, unless it is like that, what version of the Launcher are you using?

Do verify that the games really ARE separated.

If not. reinstall both games.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
c0rv1n    0

They are seperate. and i am using the latest version of the launcher. tried reinstalling it twice

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Drogur    0

Question:

The DayZRP launcher detected my A2 directory inside of the A2 OA folder.

I think that fucks stuff up and I cannot join the RP servers. So can anyone tell me what's wrong or give a solution?.

IS the problem on the Mod, Epoch or Standalone: DayZRP mod

Does this problem occur on other publuc DayZ/Arma/SA servers as well: No

How long have you had this problem: Since today

What have you done to fix this already: Tried reinstalling the launcher, checked arma 2 /OA file integrety

According to the manually set path in the attachment, paths is not separated.

Set the right path to the ARMA2 installation.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
c0rv1n    0

I can't set the paths manually. It is not eorking for me.


Working* stupid phone

.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Drogur    0

I can't set the paths manually. It is not eorking for me.


Working* stupid phone

.

Use the file explorer and verify your games path.

Then set the same path in the Launcher.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Drogur    0

How am i supposed to verify the paths?

Use the file explorer and look under;

G: program files, Steam, Steamapps, common.

In that folder you should have your ArmA2 and ArmA2 OA folders,

that is you paths to the games.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
c0rv1n    0

Those are correct. But when i use the manually setting paths option in the launcher nothing happens . I cant type in there or do anything else with the path boxes

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Drogur    0

Those are correct. But when i use the manually setting paths option in the launcher nothing happens . I cant type in there or do anything else with the path boxes

That was strange! I just tried myself and same for me.

As a workaround for now, download Dayz Commander and use the same manually specify installation location function.

dayzcommander.com

Have just bought and installed ArmA2 and ArmA2 OA ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
c0rv1n    0

I had arma installed for a long time. Let me try using the dayz commander


On the commander it shows the right arma 2 path. Odd...

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Drogur    0

I had arma installed for a long time. Let me try using the dayz commander


On the commander it shows the right arma 2 path. Odd...

In dayz Commander under Settings, Game Directories, tick the Override boxes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Drogur    0

This is gettin really hard to solve..

Then use the Dayz Commander for now, please make a bug report about the DayzRP launcher in the Bug report thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
c0rv1n    0

I ticked the boxes but it was already correct on dayz commander. It didn't change anything on the rp launcher


I will. Thank you

You are awesome

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Drogur    0

I ticked the boxes but it was already correct on dayz commander. It didn't change anything on the rp launcher

Yes, agree, very strange....

Do you have admin rights when installed and running the DayzRP launcher?


I ticked the boxes but it was already correct on dayz commander. It didn't change anything on the rp launcher

Yes, agree, very strange....

Do you have admin rights when installed and running the DayzRP launcher?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Drogur    0

This goes over my head right now, I will think about though, I let you know if I get a clue, doubt it though.

Well, you are now up and running the game I hope.

My pleasure!


Yes i did

Is the DayzRP Launcher installed on the same HD as the ArmA installations?

Also, try reboot once after the DayzRP Launcher installation.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Voodoo    357

I actually never use the launcher unless it's for updates.

I usually go into

-dayz commander, settings

-look at the section 'dayz directory' press override next to that.

-the box under 'dayz directory' should light up showing where the files are and can be changed.

-in the box the link should end \DayZ. Just add RP to the end of that DayZ

-now click 'launch game' and arma will start

-go to multiplayer screen in arma and filter DayZRP.com

-S1 and S2 should show.

- now join and it should be fine

With this just make sure in commander settings that all directory boxes have the file location of Arma and Arma OA. Do not change these just the dayz directory.

With the launcher to update files or patches I usually

-click to download launcher

-box will show by windows saying run, save etc.

-click run and let it open to patch or update files

-click it off.

Launcher isn't downloaded but still works :)

Try launching through commander following steps above

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Karchev    0

Had same problems, tried reinstall. All the games and the mod. Nothing nope, but then I tried to play with the DayZRP launcher, by unchecking the "enable steam overlay" the game worked. Weird, this did happen to me back in the day on the normal dayz too.

edit. Tried to play around, It seems that when I try to launch the mod on steam, it just won't work. Without steam it runs fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×